Eticheta anvelope – tot ce trebuie sa sti despre eticheta anvelope

Eticheta de pe anvelope arata trei parametri:

  • Eficienta consumului de combustibil
  • Aderenta pe suprafata umeda
  • Zgomotul exterior de rulare

Scara este de la A la G, A fiind cel mai bun si G fiind cel mai slab.

Etiheta este similara cu etichetele energetic deja utilizate pentru masini de spalat, frigidere si masini de spalat vase.

Cei trei parametri:

Consumul de combustibil este corelat cu rezistenta la rulare.Prin reducerea rezistentei la rulare a anvelopei, masina consuma mai putina benzina.

Aderenta pe suprafata umeda este una dintre cele mai importante caracteristici de siguranta a unei anvelope. Anvelopele cu aderenta foarte buna pe suprafata umeda au o distant mai mica de franare atunci cand ploua.

Zgomotul exterior generat de anvelope este reprezentat grafic prin fronturi de unda; o gradatie cu negru pentru cel mai scazut nivel de zgomot si trei pentru cel mai mare. Scopul marcajului este de a reduce zgomotul traficului pentru comunitati.

Care este avantajul pentru consumator?

Eticheta anvelopelor este prima clasificare cu unitati de masura a ale celor mai importante caracteristici ale anvelopelor. Daca pana acum ne formam o parere din diverse articole, forumuri despre anvelope, etc, cu eticheta anvelopelor evaluarea anvelopelor este mult mai simpla si mai clara.

Diferenta intre clasa A si clasa G

Sa luam de exemplul indicatorul de consum de combustibil: anvelope din cea mai buna clasa de consum (A) aduc o economie de combustibil de aprozinativ 9% fata de anvelopele cotate cel mai slab si anume cu clasa G.  


Compara 0

Fii la curent cu ofertele noatre!

Stai informat, ai numai de castigat.

No products

To be determined Shipping
0 lei Total

Check out